Tuotamme älykkäitä pysäköinnin palveluita, jotka mahdollistava joustavan liikkumisen kaupunkikeskustoissa. Pysäköintipaikkojen omistajille tuotamme palveluita laitetoimituksista kokonaisvaltaiseen pysäköinnin hallintaan. Lue lisää >>

Asiakaspalvelu (03) 387 800
Hae lähin pysäköintitalo

Finnpark panostaa lämmityksessä vain uusiutuviin energialähteisiin 24.06.2020

Finnpark käyttää pysäköintihalliensa lämmitykseen paikallisten metsien hakkuutähteistä tuotettua energiaa.

Finnparkin ja Moovy-pysäköintisovelluksen strategiaan kuuluvat vihreät arvot. Toiminnan ytimessä ovat sekä yrityksen oma että asiakkaan hiilijalanjälki ja niiden keventäminen. Hiilineutraali Tampere 2030 on otettu Finnparkissa ympäristötavoitteita ohjaavaksi päämääräksi.

Finnparkin omistamien kiinteistöjen eli pysäköintihallien osalta tämä tarkoittaa lämmityksessä sitä, että Finnpark käyttää vain uusiutuvalla energialla tuotettua kaukolämpöä.

Finnpark ostaa Tampereen Sähkölaitoksen ”Lähilämpö puu” -kaukolämpöä. Sitä tuotetaan kokonaisuudessaan uusiutuvista lähteistä, pääosin Pirkanmaan paikallisten metsien hakkuutähteistä.

”Uusiutuvien energialähteiden käyttö pienentää toimintamme hiilijalanjälkeä. Samalla se tukee Pirkanmaan maakunnan työllisyyttä ja elinkeinoja”, Finnparkin kiinteistöpäällikkö Pasi Nevalainen sanoo.

Lähilämpö Puu -tuotteen ostaja ostaa osuuden puulla tuotetusta kaukolämmöstä vähän samaan tapaan kuin sähkössä ostetaan uusiutuvaa osuutta esimerkiksi vesivoimasta. Lähilämpö Puu -tuotteella lämmityksen hiilidioksidipäästöt ovat 0 g/Kwh.

Finnpark on myös siirtynyt uusiutuvilla energialähteillä tuotettuun sähköön kaikissa kiinteistöissään. Uusiutuvaa sähköenergiaa on tuotettu muun muassa tuulivoimalla.

Lisäksi Finnpark ja Tampereen Sähkölaitos toteuttivat kesällä 2019 yhteishankkeen, jossa P-Noutoparkkiin asennettiin 50 uutta Lähisähkö-latauspistettä hybridi- ja täyssähköautojen lataukseen.