Tuotamme älykkäitä pysäköinnin palveluita, jotka mahdollistava joustavan liikkumisen kaupunkikeskustoissa. Pysäköintipaikkojen omistajille tuotamme palveluita laitetoimituksista kokonaisvaltaiseen pysäköinnin hallintaan. Lue lisää >>

Asiakaspalvelu (03) 387 800
Hae lähin pysäköintitalo

Mitä uutta tänä kesänä Särkänniemessä – ja miten sinne helpoimmin pääsee! 25.05.2018

Mitä uutta tänä kesänä Särkänniemessä – ja miten sinne helpoimmin pääsee!

Särkänniemen kausi pyörähti käyntiin toukokuun alussa ja jatkuu aina syyskuun 8. päivään asti. Kehitysjohtaja Ville Aarresuo kuvailee, mitä kaikkea uutta Särkänniemestä löytyy alkavana kesänä.

-Tämän kesän suurin panostuksemme on uutuusalue Taikaranta, joka on tarkoitettu lapsiperheille ja rauhallisemman menon ystäville. Meillä on aina eri vuosille erilaisia teemoja, ja tällä kertaa satsaamme uusien hurjien härveleiden sijaan viihtymiseen, värikkyyteen ja taianomaisuuteen, Aarresuo kertoo.

Taikarannassa rauhallista ja viehättävää tunnelmaa haetaan esimerkiksi kukkaloistolla ja kuvankauniilla järvimaisemalla.

 

Särkänniemi 2018: karuselleja, kauneutta ja kukkia

Särkänniemen asiakkaista 40 prosenttia ilmoittaa, että ei ole kiinnostunut hurjista laitteista. Toki isojen ja räväköiden härvelien ystäville on yhä tarjolla kaikki viimekesäiset laitteet.

Itse laitteissa uutta Taikaranta-teemaa edustaa Ilmaveivi-karusellin tilalle tullut Keinukaruselli, joka on uusi, ehtaa perinteistä tyyliä edustava huvipuistolaite.

Särkänniemen vieressä omana erillisenä vierailukohteenakin toimivan Koiramäen eläinpuiston kesän teema on Koiramäki kukoistaa. Lapsiperheille on tarjolla muun muassa sata uutta kukkaistutusta ja uusi lastenteatteriesitys.

 

Koko kesä täynnä ohjelmaa

-Uusi iso esiintymislava Särkänniemen Estraadi korostaa ohjelmallisuutta, joka on Taikarannan ohessa kesän iso teemamme, Aarresuo sanoo.

Kuumimman lomakauden aikana on tarjolla joka päivä kaksi ilmaista sirkus-show’ta. Lisäksi on paljon erityisiä tapahtumia ja konserttipäiviä. Heinä-elokuussa Särkänniemessä vietetään lumoavia lauantaita, jolloin päivällä on ohjelmaa lapsille ja illemmalla vanhemmille.

16. kesäkuuta esiintyy Mikael Gabriel. 30. kesäkuuta on vuorossa Radio Novan kanssa järjestettävä varsinainen lomakauden avajaiset, jossa esiintyvät muun muassa Roope Salminen & Koirat, Ida  Paul & Kalle Lindroth sekä Jonne Aaron. Pitkin heinä-elokuuta tulossa ovat muun muassa Mikko Harju, Elias Kaskinen, Pete Parkkonen, Antti Ketonen, Teflon Brothers ja Ellinoora. Lisää isoja, vielä julkistamattomia artisteja on luvassa kesän mittaan. Kesäkauden päättäjäiset pidetään 8. syyskuuta.

Kesän uusia teemoja on myös X vs Hype, mikä tarkoittaa kahden huvilaitteen välistä kaksintaistelua. Kummankin laitteen taakse on värvätty joukkueet, jotka hakevat kannatusta oman laitteensa paremmuudelle sekä somesta että paikan päällä Särkänniemessä. Tiimien kapteeneina toimivat suositut tubettajat Tuure Boelius ja Ilona.

 

Riemussa maailman makuja buffet-pöydässä

Uusi ravintola Riemu on osa Taikaranta-uudistusta. Sen tuoreella ruokakonseptilla haetaan etenkin lapsiperheille värikkyyttä ja iloisuutta. Buffet-pöytään on etsitty maailman eri makuja raikkaalla ja trendikkäällä twistillä niin, että kaikille lapsiperheille löytyy sopiva elämys.

 

Burger Hero Food Truck tuo Särkänniemeen festarivieraille tutun grilliauton artesaaniburgereineen.

Särkänniemen ensimmäiset kohteet avattiin yleisölle vuonna 1969. Ensi vuoden 50-vuotisjuhlien yksityiskohtia Aarresuo ei vielä paljasta, mutta lupaa yhden asian: ”Taatusti jänniä uudistuksia on tulossa.”

 

Näin pääset helposti Särkänniemeen

Särkänniemi suosittelee käyttämään pysäköintihalleja ja niiden vierestä kulkevaa bussikuljetusta. Särkänniemen lähellä olevat pysäköintipaikat ovat lähtökohtaisesti ääriään myöten täynnä, jolloin huvitteluaikaa menee hukkaan parkkipaikkaa etsiessä. Lisäksi pysäköintihalleja käyttämällä voi helposti yhdistää huvipuistoelämyksen muihin keskustan palveluihin.

Särkänniemen pysäköintijärjestelyt ovat samanlaiset kuin viime kesänä. Ainoana poikkeuksena on pysäköintihalleista Särkänniemelle ja takaisin vievän bussireitin muuttuminen. Bussi 100 kulkee meno- ja paluumatkalla eri reittejä, paluumatkalla koukataan Hatanpään valtatien kautta. Katso kartan (www.finnpark.fi/sarkanniemi) pikkunuolista bussin kulkusuunta.

P-Tampere-talon, P-Tullintorin, P-Hämpin, P-Frenckellin, P-Näsinkulman ja P-Plevnan pysäköintihalleista pääsee helposti bussin kyydissä huvittelemaan. Tänä kesänä bussi numero 100 kulkee Tampere-talolta Särkänniemeen 4.6.-8.8. välisenä aikana 20 minuutin välein klo 10.40 alkaen.

Pysäköinti maksaa 10 euroa. Ota pysäköintilipuke mukaasi hallista lähtiessäsi. Se toimii autoseurueen bussilippuna linjalla 100.

Leimaa lipuke Särkänniemeen mentäessä bussissa, pääportin infossa tai järjestyksenvalvojilla ja palatessasi maksa normaalisti pysäköintitalossa. Huom. etu on voimassa vain lipukkeella, Moovy-käyttäjien tulee ottaa hallipysäköinti pois päältä Moovysta, kun menee Särkänniemeen.

Kaikki tieto pysäköinnistä ja bussikuljetuksista löytyy Finnparkin nettisivuilta www.finnpark.fi/sarkanniemi.