Tuotamme älykkäitä pysäköinnin palveluita, jotka mahdollistava joustavan liikkumisen kaupunkikeskustoissa. Pysäköintipaikkojen omistajille tuotamme palveluita laitetoimituksista kokonaisvaltaiseen pysäköinnin hallintaan. Lue lisää >>

Asiakaspalvelu (03) 387 800
Hae lähin pysäköintitalo

Sesam-kortti vaihtuu Moovyyn. 18.09.2018

Finnparkin tuotevalikoimassa on ollut myynnissä erikseen ladattava Sesam-kortti, joka aukaisee pysäköintihalliin ajettaessa sekä sisään- että ulosajon puomin, kun kortin käyttää lukulaitteessa. Sesam poisti aikoinaan tarpeen kuljettaa mukana kolikoita pysäköintitalossa asiointia varten.

Korttiin voi ladata arvoa pysäköintitalojen kassoilla, verkkokaupassa tai Finnparkin asiakaspalvelupisteissä.

Sesam-käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä kortin toimintaan, mutta nyt tuote on tullut elinkaarensa loppuun. Tekniikan kehittymisen myötä kortti ei enää sovellu uusiin lukulaitteisiin, joiden toiminta perustuu viivakoodeihin eikä Sesam-korteissa käytettävään magneettinauhaan.

Vanhanmallisen kortin ongelma on perinteisesti ollut se, että magneettinauhat usein vioittuvat, jolloin kortista tulee lukukelvoton. Ongelmatilanteita on tullut myös, jos pois ajettaessa kortilla ei ole ollutkaan tarpeeksi saldoa. Tällöin asiakas on joutunut palaamaan puomilta takaisin maksuautomaatille.

Sesam-kortti poistuu palveluvalikoimastamme vuoden 2019 loppuun mennessä. Korttia voi kuitenkin ladata vielä 31.10.2018 asti.

Moovy: kaupunkiliikkumista helpoimmillaan

Sesam-käyttäjille on tarjolla maaliskuussa avautunut Moovy-pysäköintipalvelu, joka vie liikkumisen vaivattomuuden uudelle tasolle. Moovyn myötä voi unohtaa ei ainoastaan arvon lataamisen, vaan myös kaikki erilaiset kortit, lipukkeet ja lupalaput. Nyt tarvitset vain yhden parkkisovelluksen, millä voi pysäköidä sekä halleissa että kadulla. Katupysäköinnissä pysäköinti käynnistetään ja lopetetaan sovelluksella.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta ja nauti pysäköinnin helppoudesta! 

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Moovyn saa käyttöönsä lataamalla matkapuhelimeensa Moovy-sovelluksen App Storesta tai Google Playsta. Sovellukseen kirjaudutaan puhelinnumerolla. Sovelluksen sisällä annat rekisteritunnuksesi ja maksukortin tiedot, miltä pysäköinnit veloitetaan.

Sen jälkeen pysäköintihallin käyttäminen sujuu näin:

Ajat sisään. Kamera tunnistaa rekisteritunnuksesi ja avaa puomin. Pysäköinnin ajan näet puhelimestasi, kuinka pitkä aika on kulunut, ja jos satut unohtamaan parkkipaikkasi tarkan sijainnin, Moovy auttaa sinut oikealle paikalle. Kun ajat ulos, puomi nousee automaattisesti. Sovellus näyttää, kuinka pitkään pysäköit ja paljonko se maksoi.

Tällaista on uudenlainen pysäköinti. Kun Moovy on käytössäsi, käytännössä ajat sisään halliin, pysäköit ja ajat ulos, kun haluat. Automaateille ei pidä vaivautua eikä ikkunaa veivata puomin kohdalla.