Tuotamme älykkäitä pysäköinnin palveluita, jotka mahdollistava joustavan liikkumisen kaupunkikeskustoissa. Pysäköintipaikkojen omistajille tuotamme palveluita laitetoimituksista kokonaisvaltaiseen pysäköinnin hallintaan. Lue lisää >>

Asiakaspalvelu (03) 387 800
Hae lähin pysäköintitalo

Vastaa kyselyyn lipukkeettomasta P-Asemasta. 10.06.2019

Finnpark kerää pysäköintikokemuksia lipukkeettomaksi muutetun Tampereen P-Aseman käyttäjiltä

Osallistu kyselyyn.

Ydinkeskustan parkkitalo P-Asema muutettiin huhtikuussa lipukkeettomaksi, ensimmäisenä Finnparkin kohteena Tampereella. Digitaalisen pysäköintiasioinnin kehittämiseen keskittynyt Finnpark Oy kerää nyt pysäköintipalveluita käyttävien mielipiteitä. Samalla kyselyllä etsitään keinoja digitaalisten pysäköintipalvelujen käyttöönoton helpottamiseksi asiakkaiden näkökulmasta. Kyselyyn voi osallistua Finnparkin www- tai Facebook-sivujen kautta kesäkuun aikana. 

Finnparkin mukaan lipukkeettoman P-Aseman käyttöönotto sujui kokonaisuutena hyvin. Nyt toteutettavan kyselyn avulla yritys haluaa kuitenkin syventää tietojaan siitä, miltä lipukkeettoman pysäköintitalon käyttö on asiakkaasta tuntunut sekä millaisia vinkkejä ja neuvoja asiakas mahdollisesti kaipaisi lisää.

– Järjestimme paikan päällä opastusta huhtikuussa, kun P-Asema muuttui lipukkeettomaksi. Meiltä oli Finnparkista useampi henkilö pysäköintitalossa tuolloin avustamassa ja opastamassa käyttäjiä uusien toimintatapojen opettelussa, mitä moni käyttäjä tuntui arvostavan. Käteisen puuttuminen maksutapana ei ole tuonut suurempaa palautemäärää asiakaspalveluumme, kertoo Finnpark Oy:n markkinointipäällikkö Satu Uotila.

P-Aseman rekisteritunnistus ja maksupäätteet ovat toimineet alun pieniä teknisiä katkoksia lukuun ottamatta hyvin. Tampereella ei ole juurikaan ollut lipukkeetonta pysäköintiä. Uusi tapa toimia aiheuttikin jonkin verran hämmennystä asiakkaiden keskuudessa aivan alkuvaiheessa. Uuden pysäköintipalvelun käyttöidean ymmärtäminen opittiin kuitenkin nopeasti ja pysäköinnin maksaminen on koettu alun opettelun jälkeen helpoksi ja nopeaksi. Asiakkaat ovat kuvailleet P-Aseman käyttöä vaivattomaksi ja suurin osa käyttöön liittyneistä kommenteista onkin ollut positiivista.

Digitaalisen pysäköinnin ongelmatilanteissa asioidaan ihmisen kanssa

Digitalisaation eteneminen tulee pysäköinnissä tarkoittamaan Finnparkin mukaan erityisesti sitä, että erilaisten automaattien kanssa ei tarvitse olla lainkaan tekemisessä, vaan pysäköinti sujuu täysin automaattisesti ja mahdollisissa ongelmatilanteissa asia hoidetaan aina ihmisen kanssa puhelimitse.

– Meillä on asiakaspalvelu aina paikalla, 24 tuntia vuorokaudessa. Laitteissamme on asiakaspalvelu-painike, jota käyttämällä asiakkaamme tavoittaa henkilöstömme. He ovat paikalla nimenomaan auttamassa ja palvelemassa. Asiakaspalvelu saa valvomosta myös kuvayhteyden asiakkaan suuntaan, joten he näkevät asiakkaan tilanteen.  Haluamme tehdä pysäköinnistä aina helppokäyttöisen palvelun, kuvailee operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi.

Käyttäjäkyselyn löytää täältä. Vastausaikaa on kesäkuun loppuun.