Finnpark edistää sujuvaa kaupunkielämää moderneilla pysäköinti- ja toimitilaratkaisuilla. Autoilijana koet työmme tulokset liikkumisen ja asioinnin mukavuutena. Palveluntarjoajana saat meiltä apua asiakasvirtojesi ja liiketoimintasi hallintaan. Lue lisää >>

Asiakaspalvelu (03) 387 800
Hae lähin pysäköintitalo

Sujuvan kaupunkielämän kotimainen kehittäjä

Finnpark edistää sujuvaa kaupunkielämää moderneilla pysäköinti-, asiointi- ja toimitilaratkaisuilla, joiden perustana ovat edistyksellinen teknologia sekä pysäköintitoimintojen asiantuntemus.

Olemme selkeä ja suoraviivainen kumppani. Tarjoamme sekä yksityiselle että julkiselle sektorille asiakastarpeisiin tuotteistettuja palveluja ja ratkaisuja, jotka tekevät pysäköintikokemuksesta ainutlaatuisen. Toiminnallemme on myönnetty ISO 9001:2008 -laatusertifikaatti vuonna 2012 ensimmäisenä pysäköintitoimialan yrityksenä.

Konsernirakenne, missio ja visio

Finnpark on 100-prosenttisesti suomalainen, Tampereen kaupungin omistama konserni. Tytäryhtiö Finnpark Tekniikka Oy sulautui 1.1.2017 osaksi emoyhtiötä. Lisäksi konserniin kuuluvat Tulli Parkki Oy (omistusosuus 69,6 %), Kiinteistö Oy Pysäköintiveturi (90,84 %) ja Kiinteistö Oy Pellavan parkki (50,2 %). Liiketoiminta-alueitamme ovat pysäköintipalvelut ja kiinteistöjen kehitys.

Olemme asiakkaillemme sujuvan urbaanin elämän mahdollistaja. Toteutamme Tampereen kaupungin ”Viiden tähden keskusta” -strategiaa ja kehitämme Tamperetta pohjoismaiden parhaaksi ja houkuttelevimmaksi suurkaupungiksi.

Visiomme on olla halutuin pysäköintipalvelujen tuottaja Suomessa. Strategiamme kulmakiviä ovat Asiakas keskiössä, Tuotteistetut ja toimivat palvelut sekä Jämäkkä johtaminen ja sitoutunut henkilöstö.

Pysäköintietappeja matkan varrella

Finnpark on toteuttanut askel askeleelta jo 1960-luvulla syntynyttä ajatusta, jossa keskustan pysäköintiongelmia ehkäistään ydinkeskustan ympärille rakennettavalla pysäköintitalojen kehällä.

1970 Tampereen Pysäköintitalo Oy perustettiin kaupungin toimesta.

1974 Suomen ensimmäinen pysäköintiliikerakennus P-Anttila.

1983 Yhtiön toinen pysäköintitalo P-Asema.

1987 Tytäryhtiö Tampereen Paikoitusvaruste Oy perustettiin suunnittelemaan erilaisia pysäköinninhallinnan järjestelmiä.

1987 Yhtiön kolmas pysäköintitalo P-Tulli vastasi Tampere-talon luomaan pysäköintipaikkojen tarpeeseen.

1990 P-Hämeenpuisto rakennettiin palvelemaan erityisesti Tampereen Työväenteatterin sekä samassa kiinteistössä toimivien liikuntakeskus GoGo´n ja hotelli Cumuluksen asiakkaita.

2003 Keskustorin alle valmistui uusi, viihtyisä pysäköintilaitos P-Frenckell.

2009 Yhtiöiden virallisiksi toiminimiksi tulivat Finnpark Oy ja Finnpark Tekniikka Oy. 

2012 Uusin oma kiinteistö, maanalainen pysäköintilaitos P-Hämppi avattiin asiakkaille.

2017 Tytäryhtiö Finnpark Tekniikka Oy sulautuu emoyhtiöön.

2018 Moovy-palvelu näkee päivänvalon.

Vuosien myötä pysäköintiteknologia on kehittynyt huikeasti. Vielä 70-luvulla jokaisessa pysäköintitalossa oli henkilökassa, ja puomi avautui napin painalluksella. 1980-luvulla siirryttiin automaattikassoihin ja keskitettiin kohteiden asiakaspalvelu samaan valvomoon.

Nykyisin Finnparkin valvomosta operoidaan pysäköintilaitoksia ympäri Suomen. Samalla autoilijoiden mukavuutta ovat lisänneet mm. erilaiset sähköiset opastuspalvelut, pysäköinnin ennakkovaraus ja mobiilimaksaminen.

Finnpark faktoina

Finnpark faktoina

-100% kotimainen 
-Perustettu vuonna 1970 (Tampereen Pysäköintitalo Oy)
-Päätoimialat pysäköinti ja kiinteistöliiketoiminta
-yli 30 operointikohdetta
-yli 20 000 autopaikkaa
-Liikevaihto (2017): 25,7 M€
-Henkilöstön määrä: 48